Biografie

Laurian is geboren en opgegroeid in Gouda en volgde lessen bij de turn- en atletiekvereniging Velocitas. Al gauw bleek hij een ijverige turner te zijn en werd geselecteerd voor de jongensselectie wedstrijd-turnen. Om de zoveel weekenden was er weer een wedstrijd ergens in het land. Daarnaast deed hij mee aan streetdance en aan de jeugdtheaterschool.

Totdat zijn trainster van turnen Alouette, in juni 2014 aangaf dat er een selectie was voor jongens van Joop van den Ende voor een ons toen nog onbekende musical, Billy Elliot. Tussen alle jongens die daar graag aan mee wilden doen kwam Laurian keer op keer door elke auditie en kon meedoen op de ‘Billy Scool’ vanaf augustus 2014. Dat was aanvankelijk nog voor één van de twee rollen Billy of Michael. Na een aantal extra privé lessen en een volgende selectie werd in december 2014 bekend dat hij de hoofdrol van Billy mocht doen! In de trainingsperiode daarna verbleef hij zes dagen per week van s’ochtends tot s’avonds in o.a. het Circustheater in Scheveningen en kreeg daar ook zijn privé lessen van school. Vanaf juni volgende enkele keren in de week de voorstellingen in het Circustheater voor een publiek van soms wel 1900 mensen. In december 2015 stopte Billy Elliot.

Vanaf januari 2016 volgde hij de opleiding van Lucia Marthas ‘Institute of Performing Arts’, (Musical, zang, dans) maar moest dit in september be-eindigen vanwege zijn drukke programma. Zo was hij geselecteerd voor de uitzending van ‘Superkids’ op het gebied van tapdans en deed mee aan de musical ‘Singalone’ op de Uitmarkt in Amsterdam voor het programma NewMusicalStar. Vanaf augustus 2016 speelde hij o.a. de rol van ‘Kleine Tim (kleine gelaarsde kat)’ in de vaste kindercast van de musical ‘De Gelaarsde Kat’ in de Efteling. Vanaf januari 2017 waren de repetities en opnames van Als-de-film waarin hij de hoofdrol van de jongen Ferron speelde. Ook volgt hij lessen van de Amerikaanse tapdancer Javed Scannel. In 2018 speelde hij Rick in de landelijke MediaMasters campagne voor een groot deel van alle basisscholen. In deze campagne wordt kinderen spelenderwijs geleerd op de juiste wijze met alle informatie op hun smartphones, tablets en computers om te gaan. In het programma Dierendetectives speelt Laurian ‘Milan’, een programma waarin onderzoek en dieren centraal staan.
Vanaf november 2018 maakt hij zijn eigen film DeVal.